Kissanäyttelyreissut

IMG_3522xxx
Rasse, Kurre ja Naomi ensimmäisessä näyttelyssään Bremenissa, Saksassa 2015.

Näyttelymatkat ovat monilla aktiiviharrastajilla yleisin syy kissojen kanssa matkustelulle. Välillä tuntuu, että tavaraa on kuin keskikokoisessa muuttokuormassa, kun innokas harrastaja lastaa autoaan aamuyön pimeinä tunteina ja toivoo, ettei mitään unohtunut. Omat matkatavarat ja kissojen tavarat on kaikki saatava mahtumaan mukaan. Paljon näyttelyissä reissaavan harrastajan tunnistaakin siitä, että kaikenlainen pakkaaminen sujuu kokemuksen tuomalla rutiinilla.

IMG_3782
Neljän naisen ja seitsemän kissan joukkue mahtui pienellä ennakkosuunnittelulla kepeästi henkilöautoon Bremenin näyttelyreissulla 2015.

Ihan ensimmäiseksi tarvitaan kunnolliset kuljetuslaatikot tai -kassit kaikille nelijalkaisille. Muovilaatikoiden hyvä puoli on, että niitä voi pinota päälekkäin. Sturdikassit ja muut pehmeät kissankuljetuslaukut ovat puolestaan mukavan kevyitä ja vievät vähemmän tilaa. Ne sopivat myös lentomatkoille, jolloin kissakassin on mahduttava istuimen alle. Lentomatkalle kannattaa varata mukaan myös valjaat, sillä metallinpaljastimen läpi kuljettaessa kissa on otettava pois kuljetuskassista. Monilla lennoilla saa koneeseen ottaa matkustamoon tuotavan käsimatkatavaran (kissakassi + pieni käsilaukku) lisäksi vain yhden ruumaan menevän laukun ilman lisämaksua. Jos kissalla on oma näyttelyhäkki, esim. kokoontaitettava Sturdi, niin sen suojapussiin voi sujauttaa erilliseen pikkukassiin omat matkatavarat. Lentokoneen matkustamoon otetaan vain rajallinen määrä lemmikkejä, joten kissapaikka on syytä varata ajoissa. Kaikille lennoille ei lemmikkejä huolita lainkaan.

Näyttelypaikalla ja hotelliyöpymisten ajan kissoilla on oltava koko ajan käytettävissään hiekkalaatikko, joten tarvitaan myös hiekkalapio ja hiekkaa. Pitkillä matkoilla on hyvä pitää hiekkalaatikko myös kissankuljetusboxissa tai ainakin tarjota kissalle mahdollisuus käydä laatikolla matkan aikana. Lisäksi tarvitaan häkkiverhot ja -alusta, tyynyjä, mukava pesä ja riippukeinukin on monen kissan mielestä kiva. Perusvarusteisiin kuuluvat vesi- ja ruokakuppi, jokunen lempilelu sekä kuivamuonapussi ja useampi pikkupurkki kissalle mieluista matkaevästä.

Rodusta riippuen kissan trimmaustarvikepussukka voi olla tosi iso tai hyvin pieni. Deraza-kissojen Beauty Boxissa on muun muassa kissojen kynsisakset, kumisuka, harja, kampa ja karsta, säämiskä, puhdistuspyyhkeitä, 100 ml:n vesipullo ja muovinen ruisku veden tarjoilemiseen tarvittaessa suoraan kissan suuhun pidemmällä matkalla, biologisesti hajoavia roskapusseja käytetylle kissanhiekalle, käsidesi, silkkitippoja ja pienenpieni harja ja rikkakihveli hiekkalaatikosta näyttelyhäkkiin mahdollisesti roiskuneen hiekan pois siivoamiseen. Aina näyttelyhalli ei sijaitse lähellä parkkipaikkaa, joten tavaramäärän siirtämiseen kannattaa varata jonkin sortin kuljetuskärry.

Näyttelysäännöt vaihtelevat eri organisaatioissa, joten ennen näyttelymatkaa on syytä selvittää mitä rokotuksia kissa tarvitsee voidakseen osallistua. Kun reissataan maan rajojen ulkopuolelle on kissalle hankittava lemmikkieläinpassi. Kissalla on lisäksi oltava mikrosiru ja voimassa oleva rabiesrokotus. Rabiesrokotuksen tulee olla rajanylityspäivänä 21 vrk vanha ja kissa tunnistusmerkitty (mikrosiru) ennen rokotuksen ottamistaa.

_MG_0047
Kukka ja Nuppu odottelevat rajatarkastukseen ja Euro-tunneliin pääsyä Ranskan rajalla 2015.

Hyvä on ottaa mukaan myös vesipullo, kahvitermari ja omat eväät, kynä tulosten muistiinmerkitsemistä varten ja kamera tallentamaan huippuhetkiä. Siinä tärkeimmät mukaanotettavat kissanomistajalle. Yöpymistarvikkeiden ja vaihtovaatteiden lisäksi. Viihtyvyyden näyttelypäivän aikana takaa kokoontaitettava tuoli, sillä yleensä vain CFA:n näyttelyissä on näytteilleasettajille tarjolla tuoleja.

pikkulogo

Tekstin kopioiminen ja julkaiseminen ilman lupaa kielletty. Kuvat Krista Jännäri.

Comments are closed.